Најновије

Пајтић: Руси да плате већу ренту, ако нема Јужног тока

БEOГРAД - Лидер Демократске странке Боjан Паjтић позвао jе данас Владу Србиjе да иницира измену енергентског споразума са Русиjом, коjа би подразумевала повећање рудне ренте, а након наjаве о обустави изградње гасовода "Jужни ток".
Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Паjтић jе рекао да jе и раниjе указивао да таj споразум ниjе повољан за Србиjу и да ће због стопирања изградње Jужног тока на губитку бити цела наша земља. "Неопхонодно jе да Влада Србиjе са руском страном уђе у измене око енергетског споразума, коjи би подразумевао повећање рудне ренте, пошто jе она у овом тренутку прениска и ниjе адекватна у ситуациjи у коjоj Jужног тока нема", рекао jе Паjтић гостуjући на TВ Б92. Приликом измене тог споразума, према његовим речима, Србиjа би требало да тражи да се повећа учешће наше државе унутар самог система НИС, jер jе "кључни разлог за закључивање споразума о приватизациjи НИС био градња тог гасовода".
Прочитајте још:Да ли Србија са Јужним током остаје без друге столице у Москви?
На питање да ли очекуjе превирања у Влади Воjводине приликом усваjања буџета, Паjтић одговорио да очекуjе ће СНС покушати да сруши већину на гласању о буџету. "Имам гаранциjе коалиционих партнера да ће они бити коректни када jе у питању буџет", казао jе Паjтић, коjи jе председник покраjинске владе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА