Најновије

(ВИДЕО) Ова Канађанка је смрт за џихадисте!

ТЕЛ АВИВ - Људи, безбедна сам, не брините, објавила је на Фејсбуку Канађанка Гил Розенберг (31), прва жена добровољац која се на страни курдских пешмерга бори у Кобанију против терориста ИСИЛ, а за коју се последњих дана чуло да су је заробили џихадисти.
Гил Розенберг (Фејсбук)

Гил Розенберг (Фејсбук)

- Људи, потпуно сам безбедна. Ради сопствене безбедности немам приступ интернету или неком другом средству комуникације. Не могу редовно да одговарам, тек ту и тамо имам прилику да се улогујем и видим све ове глупости од вести. Игноришите приче да сам заробљена, написала је она на свом профилу на Фејсбуку. Гил (односно Гила) Розенберг има двојно канадско-израелско држављанство, а у Израел је имигрирала 2006. и уредно одслужила војску. Године 2009. изручена је Сједињеним Америчким Државама због повезаности с великом пљачком 25 милиона долара из пензионих фондова у тој земљи. Осуђена је на четири године затвора, али ослобођена је и прогнана из САД. У Кобани, сиријски град близу границе с Турском који је од средине септембра изложен жестоким нападима исламских терориста, Розенбергова је стигла прошлог месеца као прва жена добровољац.
Прочитајте још:

Жена одсекла мужу пенис, завезала га за балоне и пустила да одлети

Милитаризација Европска уније, потрошиће чак 4 милијарде на ракету-носач!

- Одлучила сам да помогнем курдским напорима. Придружила сам се пешмергама, курдској милицији која се бори  против ИСИЛ. Курди су наша браћа. То је диван народ који воли живот, баш као и ми, рекла је она Израелском радију. У Сирији се, према званичним подацима, на страни Курда бори шесторо држављана Канаде. Међу њима је и Дилон Хилер из Онтарија, чији је отац Ренди посланик у канадском парламенту. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА