Најновије

Селаковић: Највећи број адвоката жели да ради

БEOГРAД - Mинистар правде Србиjе Никола Селаковић изjавио jе данас да jе могуће доћи до решења за захтеве адвоката коjи су у штраjку.
Министар правде (Фото: Јутјуб)

Министар правде (Фото: Јутјуб)

Селаковић jе у Jутарњем програму TВ Пинк поновио да не веруjе да ће се до решења доћи до Нове године, што не значи да њега њега неће бити после Нове године. "Договорили смо се око многих ствари", рекао jе Селаковић и оценио да jе потребно разговарати. Mинистар правде jе истакао да jе до сада обављено седам разговора коjи су били добри и да су "искристалисале неке позициjе", а да су остала нека спорна питања. Селаковић jе указао да jе jавно бележнички систем потребан да би се на много виши ниво подигла правна сигурност грађана и да jе увођење jавног бележништва реформски корак у Србиjи. Mинистар правде jе оценио да ниjе озбиљно рећи да би адвокати могли да се штраjкуjу jош годину дана зато што наjвећи броj адвоката жели да ради. Држава има механизме да обезбеди несметано функционисање правосудног система, а уверена jе да jе могуће да се то обезбеди кроз разговор, истакао jе Селаковић.
Прочитајте још:Дачић: Србиjа званично на челу OEБС од 15. jануара
Oваj штраjк не користи ни држави, ни грађанима, ни људима коjи су у притвору, а наjоштећениjа jе српска адвокатура, оценио jе Селаковић и додао да jе овакав вид протеста апсолутно неоправдан. На питање новинара када ће се поново разговарати, Селаковић jе одговорио "то не зависи од нас, што се нас тиче, можемо и данас". Селаковић jе додао да "за нас разговори нису прекинути" и да ће бити упућен позив да се поново разговара, а да jе до решења могуће доћи и само "неколико минута". Mинистар правде jе подсетио да су адвокати, коjи су 17. септембра обуставили рад на териториjи целе Србиjе, протестовали због модела jавног бележничког система и да та обустава траjе и данас. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА