Најновије

Срби трећи највећи песимисти на свету по питању 2015. године

БЕОГРАД- Грађани Србије се налазе на трећем месту на листи песимистичних очекивања у 2015. години, саопштила је данас компанија за друштвена истраживања Галуп Интернешенел.
Срби песимисти (Фото: 3news.co.nz)

Срби песимисти (Фото: 3news.co.nz)

У Србији петина грађана (22 одсто) очекује да ће 2015. година бити боља од 2014. године, док 60 одсто очекује да ће имати економске потешкоће, а тек 15 одсто грађана очекује економски просперитет. Насупрот Србији, свака друга особа у свету, њих око 53 одсто, очекује да ће 2015. бити боља година, четвртина сматра да ће имати економске потешкоће, док 42 одсто њих је оптимистична у погледу економије. Прва међу песимистичним земљама је Малезија у којој 61 одсто грађана не верује у бољи живот у 2015. години, друга је Француска са 57 одсто грађана који сматрају да неће бити боље.
Прочитајте још:Војници Србије се сликали са хрватском шаховницом
Најоптимистичнији народи у погледу економије су Нигеријци - њих око 80 одсто верује у просперитет, Мароканци (око 70 одсто) и становници Фиџија (68 одсто). Већина грађана у свету (око 70) одсто себе сматра срећним, док у Србији то уверење дели око 43 одсто грађана, док се 12 одсто становника осећало несрећним. Најсрећнији су становници Фиџија (93 одсто), а најмање грађани Грчке (25 одсто). Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА