Најновије

ИНЦИДЕНТ: Дипломатске "варнице" Лаврова и Керија

БАЗЕЛ - На данашњем састанку Министарског савета ОЕБС-а у Базелу, присуствовали су и Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије и Џон Кери, амерички државни секретар, а варнице су севнуле чим су се срели.
Лавров и Кери - данас у Базелу (Фото: ЈуТјуб)

Лавров и Кери - данас у Базелу (Фото: ЈуТјуб)

Пружили су један другом руку, а затим је Лавров замолио новинаре да напусте просторију. Док су новинари излазили један од новинара је упитао:"Господине Лавров, можете ли само прокоментарисати изјаву господина Керија о руској војсци у Украјини?" "Ви сте члан америчке делегације?" - одговорио је Лавров новинару, показао му главом да неће одговорити и додао да сада није прес конференција, а затим се окренуо ка Керију и рекао:"О каквој ви руској војсци причате?". Кери је нешто тихо промрмљао, а затим је Лавров наставио:"Што не пустите снимке руске војске у Украјини на СиЕнЕн-у или некој другој вашој телевизији?" "Не знам." - одговорио је Кери затечено и видно збуњен. То је била последња реченица коју су новинари на излазу из просторије могли ухватити.
Прочитајте још:Дачић са Керијем: САД ће подржати Србију на челу ОЕБС-а
На данашњем састанку ОЕБС-а, главна тема која се искристалисала је била Украјина и рат у Украјини. Посебно је у фокусу био састанак Лаврова и Керија који је приликом овог заседања ОЕБС-а одржан у Базелу. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА