Најновије

Карл Билт изнео своју тезу о руској историји на Криму

ШВЕДСКА - Шведски шеф дипломатије, Карл Билт, изнео је на Твитеру своју тезу о руској историји на Криму са закључком да су танке основе по којима Русија полаже историјско право на Крим.
Карл Билт (Фото: government.se)

Карл Билт (Фото: government.se)

Наиме, Билт на Твитеру каже: "То је био грчки град Херсон у којем се крстио викиншки принц Владимир Кијевски. Танке основе за право Москве на Крим." Билт је у свом твиту Светог Владимира Великог означио као викиншког принца, а Херсон је реално основан као грчка колонија на југозападу полуострва Крим. Тамо постоји црква Светог Владимира Великог посвећена празнику његовог крштења.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Шешељ открио „посластице“ о Дачићу и његовим људима!
Неким од Билтових пратилаца на Твитеру није било јасно зашто Билт мисли да је то основа по којој Москва полаже право на Крим, те су му оставили коментаре са тим питањем. Билт је иначе познат као велики противник Путина, а многи га називају и "највећим русофобом на планети". Познат је по изјави да је "православље највећа претња по свет", као и да "Путин гради православни бастион против Запада". Карл Билт је иначе један од главних људи фамозне Билдерберг групе и својеврсни портпарол исте.Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА