Најновије

РУСКИ МИНИСТАР ЕНЕРГЕТИКЕ: Одлука о "Јужном току" је коначна!

МОСКВА - Одлука о прекиду изградње Јужног тока је коначна, рекао је данас руски министар енергетике Александар Новак, док је помоћник председника Јуриј Ушаков је приметио да Европска унија није званично реаговала.
Фото: «Южный поток»

Фото: «Южный поток»

Донета одлука је, по мом мишљењу, коначна и данас се већ бавимо разматрањем изградње гасовода на другој маршрути", казао је Новак, после данашњег обраћања председника Владимира Путина Федералној скупштини. Према Новаку, то ће бити гасовод ка Турској у складу са недавним договором два председника, пренео је Тас. Председник Русије Владимир Путин је почетком ове седмице, на конференцији за новинаре у Анкари, рекао да Русија не може да настави реализацију пројекта Јужни ток. Он је тада став Европске уније о Јужном току назвао неконструктивном.
Прочитајте још:

Путин: Западне санкције као стимуланс за развој Русије

Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков је раније данас изјавио да Кремљ није добио званичну реакцију од Европе у вези са одустајањем Русије од пројекта Јужни ток. - Нисам чуо да је Европска комисија јасно и званично одговорила, тог није било, казао је Ушаков. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА