Најновије

Вучић и Николић пред коначним обрачуном!

БЕОГРАД - Изјавом да није требало хапсити тајкуне, већ их искористити, Томислав Николић се сврстао на сасвим супротну страну од политике Александра Вучића и Владе Србије.
Вучић и Николић - (Фото: ЈуТјуб)

Вучић и Николић - (Фото: ЈуТјуб)

Биланс неслагања Николића и Вучића је подужи, од Бриселског споразума до састава актуелне владе. Актуелни председник Србије сада је додатно заоштрио ситуацију. У емисији РТС-а, коју је гледало више од 1,2 милиона људи, осетио је потребу да се пожали и на СНС. - СНС ме не брани од напада и медијске кампање, а ја сам их основао. Свако на власти има странку да га брани осим мене - рекао је Николић. За Вучића је казао да су различити људи, да другачије раде и реагују, бранио је Фондацију „Драгица Николић“ и синове који су саградили нелегалне викендице, критиковао медије. - Када су у питању тајкуни, изгледа да је Николић инспирисан Путином, али не треба заборавити да су и у Русији неки од њих морали да буду ухапшени. Не бих се сложио с тим да СНС треба да га брани јер је он изашао из странке - каже аналитичар Драгомир Анђелковић. Како додаје, Николић као директно изабрани председник има право да се у неким стварима не слаже са Владом и Вучићем. У СНС-у јуче готово да није било могуће пронаћи саговорника на ову тему. Осморо људи из врха странке, као по команди, избегавало је позиве и поруке. Пристао је да говори само потпредседник Игор Мировић. - Осим усиљених покушаја да се створи јаз и нека врста фронта између председника и премијера, не постоји никакав сукоб. Сложио бих се с тим да га странка не брани довољно и да би требало са више жара да реагујемо када га често и потпуно лажно оптужују за разне ствари. У СНС-у постоје различита мишљења, али она не значе и сукоб - прича Мировић. Ако би се посматрале Николићеве појединачне изјаве, каже Бојан Клачар из Цесида, могао би да се стекне утисак да постоји сукоб између њега и Вучића.
Прочитајте још:

„Загреб се оклизнуо на Шешеља“!

(ФОТО,ВИДЕО) ШТА ЈЕ ОВОМ ЧОВЕКУ? Левичар каквог досад нисте видели!
- Ипак, чини ми се да је у питању то да Николић заправо позиционира себе и своју политику, која је можда нешто другачија од Владе Србије. Међутим, то што он говори, прија уху великог броја људи у СНС - објашњава Клачар. Говорећи о тајкунима, каже он, Николић је можда желео да укаже на економски патриотизам, а Богољуба Карића у овом смислу није помињао први пут. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА