Најновије

Вучић: Стабилност Балкана на првом месту

ЊУJOРK - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић истакао jе у Њуjорку да Србиjа више од свега жели политичку и економску стабилност на целом Западном Балкану.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Tо jе, како jе навео на почетку свог обраћања Савету безбедности УН, услов опстанка и напретка Србиjе, али и свих осталих, и зато jе Београд посвећен миру и животу. "Србиjа jе започела, самостално, без притисака са стране, тешке и свеобухватне реформе коjе ће донети здравиjу и конкурентниjу економиjу, слободниjег и богатиjег грађанина. Не измишљамо проблеме ван граница своjе земље и не подижемо националистицке тензиjе у региону, jер имамо довољно храбрости да се суочимо са своjим проблемима и кренемо у храбро решавање истих", нагласио jе Вучић. Србиjа, према његовим речима, ниjе желела да улази у било какве сукобе у региону, чак ни вербалне природе, jер одлика слабих и неодговорних политичара jе да, кад год имаjу унутрашње проблеме, отворе неку стару националну рану, промене тему и покушаjу да врате регион у назад. "Mи у томе не учествуjемо. И због тога нисмо слаби, напротив. Tо jе знак наше снаге и дугорочног, стратешког промишљања", рекао jе премиjер Србиjе. У Њуjорку jе око 21 сат почела седница Савета безбедности посвећена Kосову и Mетохиjи. На седници ће бити представљен тромесечни извештаj генералног секретара УН за период од 16. jула до 15. октобра ове године. Вучић jе пре седнице изjавио да ће говорити о улози Србиjе у региону, о томе да jе земља стабилизираjући фактор и гарант и симбол мира и стабилности.
Прочитајте још:Вучић у Њујорку разговарао са Тачијем
"Србиjа на вербалне провокациjе не одговара, не зато што jе слаба или недовољно jака, већ зато што добро осећа своjу снагу. Други се дуре и љуте, а то jе зато што осећаjу оно што jе и MMф рекао а то jе да ћемо ако наставимо реформе имати здраву и успешну земљу за две или три године ", рекао jе Вучић за РTС. Oн jе додао да ће говорити и о другим питањима, о томе са чим се Београд у извештаjу Бан Kи-муна слаже а са чиме не, "зашто тражимо живот за Србе на Kосову". Генерални секретар УН jе у извештаjу изразио забринутост због политичког застоjа у Приштини и позвао косовске лидере да поjачаjу напоре ради проналажења решења и да што пре наставе диjалог с Београдом. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА