Најновије

Ђурић: Не желимо да процес приступања ЕУ има везе са разговорима са Приштином

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Београд преговара са Приштином јер жели нормалне и мирне односе, али није спреман да жмури пред притисцима и перфидним и континуираним нападима на интересе српске заједнице.
Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ђурић је за Б92 рекао да Београд жели да процес приступања Србије ЕУ буде што је могуће више одвојен од разговора о нормализацији односа са Приштином и да је спреман да разговара са сваким саговорником којег изаберу легитимно изабрани представнци Албанца. "Не верујемо да напредак Србије у процесу придруживања треба да зависи од тока дијалога и од тога каква је једног дана добра воља неких политичара у Приштини да праве или не праве компромисе", рекао је Ђурић и додао да Београд не преговара с Приштином зато што је слаб, већ зарад нормалних и мирних односа. Упитан да ли ће признавање независности Косова бити услов да Србија уђе у ЕУ, Ђурић је рекао да одлуке о проширењу ЕУ доноси на основу ставова држава чланица, тако да ће услови под којима ће једног дана Србија приступати унији зависити од њихових ставова. Он је рекао да се Влада Србије бори да поправи положај и утицај Срба на Косову и да се у складу са Уставом бори против проглашене независности Косова у свим домаћим и међународним форумима. "То је наша политика и ми је спроводимо уважавајући чињеницу да постоји велики број оних који мисле другачије", рекао је Ђурић.
Прочитајте још:Јоксимовић: Ми смо недвосмислено за Европску унију
Поводом писања медија да често на Косово путује хеликоптером што грађане кошта 280.000 динара, Ђурић је рекао да најчешће иде аутомобилом, али да је у више наврата, кад је то било неопходно, путовао и хеликоптером. "Било је ситуација кад сам пожелео да путујем и млазним авионом, зато што је, нажалост, ситуација била таква. Ипак, најчешће идем аутомобилом, и трудимо се да уштедимо што је могуће више", рекао је Ђурић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА