Најновије

Иститут за тржишна истраживања: Влада да прихвати да је Јужни ток отказан

БЕОГРАД - Директор Института за тржишна истраживања (ИЗИТ) Саша Ђоговић изјавио је данас да Влада Србије треба да схвати да је прича са изградњом Јужног тока завршена и да се види на који начин може да се обезбеди енергетска безбедност земље.
Ђоговић (Фото: static.rs.n1info.com)

Ђоговић (Фото: static.rs.n1info.com)

"Влада треба да сагледа да ли Руси сада могу да помогну у смислу изградње интерконекције са Бугарском, затим да се проактивно делује на Азербејџан и овај Трансјадрански гасовод који би ишао даље преко Грчке и Албаније, да се види да ли се ту може повући неки канал који би довукао енергију односно гас до нас", оценио је Ђоговић на представљању новог броја ИЗИТ-а "Текућа привредна кретања у Србији". Он је рекао да је енергетска небезбедност највећа негативна последица по Србију због обуставе градње Јужног тока. " Енергетска небезбедност говори да сте земља крхке стабилности, али и да сте нестабилан снадбевач енергентима привредника у овој земљи. Инвеститори када долазе питају за путеве, пореске законе, али и каква је енергетска обезбеђеност земље", истакао је он.
Прочитајте још:Објављен позив за куповину 80,01 одсто Железаре Смедерево
Ђоговић је рекао и да је директна штета због обуставе изградње гасовода кроз Србију 200 милиона евра годишње по основу транзита гаса преко наше територије, плус губици које ће претрпети домаћа грађевинска оператива која је требало да буде укључена у изградњу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА