Најновије

Лавров: Жеља НАТО и ЕУ, да држе монопол над истином је катастрофална

БАЗЕЛ - Покушаји да се докаже да НАТО и Европска унија имају монопол на истину и да безбедност и просперитет могу да буду постигнути само унутар њихових граница су катастрофални, изјавио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: RIA Novosti)

Сергеј Лавров (Фото: RIA Novosti)

"Ако идемо том логиком, Организацију за европску безбедност и сарадњу треба угасити", рекао је Лавров синоћ на заседању савета министара спољних послова ОЕБС у Базелу, а пренео сајт РТ. Он је истакао да ОЕБС може да буде ефикасан само ако постане потпуно делотворна међународна организација и оруђе за колективан одговор на заједничке изазове. Лавров је додао како званична Москва и даље инсистира на томе да украјинска криза може да се оконча само путем директног дијалога између Кијева и самопроглашених Доњецке и Луганске републике.
Прочитајте још:Орбан: Критике Мекејна су напади на Мађарски суверенитет
"Покушаји да се преговори претворе у други тип формата, у којима представници Доњецка и Луганска неће учествовати, су неприхватљиви. Само директан дијалог између сукобљених страна може да донесе резултат", истакао је руски министар спољних послова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА