Најновије

Москва: Запад утиче на цену нафте и пад рубље

МОСКВА - Шеф Спољне обавештајне службе Русије (СВР) Михаил Фрадков оптужио је Вашингтон и западне земље да својом политиком увођења санкција Русији и манипулацијама на светском тржишту нафте утичу на пад рубље.
Москва (Фото: karioka.com)

Москва (Фото: karioka.com)

Фрадков је рекао да је Москва свесна америчких намера да свргне с власти председника Русије Владимира Путина, пренела је агенција АФП. "Таква жеља је примећена, то је мала тајна", рекао је Фрадков. Нико не жели да види, како је истакао Фрадков, јаку и независну Русију. Према његовим речима, пад за више од 30 одсто цене нафте догодио се делимично због америчких акција. Нижа цена једног од главних руских извозних ресурса довео је до огромног притиска на рубљу, која "пати" и због санкција уведених Русији.
Прочитајте још:Кирби: Русија ће утицати на Србију и кад уђе у ЕУ
Рубља је изгубила 39 одсто своје вредности у односу на долар ове године. "Свака спекулација има специфичне шеме, а шеме имају бројне учеснике", додао је Фрадков. Путин је у свом обраћању Федералној скупштини у четвртак у Москви рекао да влада зна тачно ко је профитирао захваљујући спекулацијама против руске рубље и да влада и централна банка имају оруђе да их казне. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА