Најновије

Орбан: Брисел саботирао Јужни ток

БУДИМПЕШТА - Премијер Мађарске Виктор Орбан оптужио је данас Брисел за саботажу пројекта изградње гасовода Јужни ток, који је отказан ове недеље, удаљивши ЕУ од стратегије јачања веза са Кремљом.
Виктор Орбан (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Виктор Орбан (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Орбан је кроз споразуме са Москвом покушао да обезбеди енергетску сигурност своје земље, што је изазвало критике западних влада, које сматрају да Мађарска не треба да сарађује са Русијом у време када је Москва послала трупе у Украјину, јавља Ројтерс. "ЕУ је предано радила на угрожавању овог пројекта", рекао је Орбан у радијском интервјуу, описавши судбину Јужног тока као борбу Давида и Голијата, између његове земље, бившег совјетског сателита, и спољног света. Мађарска сада испитује друге опције да обезбеди доставу гаса, укључујући гас из Азербејџана.
Прочитајте још:Орбан: Критике Мекејна су напади на Мађарски суверенитет
"Орбан је погрешио што се кладио на везе са председником Русије Владимиром Путином. Занемарио је све принципе, рационалан приступ и заједничке интересе са нашим партнерима, зарад доброг односа са Путином, који је, зарад сопствених интереса, у трену ока отказао пројекат", наводи посланица мађарског парламента из опозиционе странке ЛМП Бернадет Сел. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА