Најновије

Орбан: Критике Мекејна су напади на Мађарски суверенитет

БУДИМПЕШТА - Мађарска национална независност је нападнута, рекао је данас премијер Мађарске Виктор Орбан коментаришући примедбе које је недавно на његов рачун изнео амерички сенатор Џон Мекејн.
Виктор Орбан (фото Јутјуб)

Виктор Орбан (фото Јутјуб)

Орбан је Мекејнове тврдње означио као "екстремистичке", додавши да сенаторове тврдње "описују аутора самог", пренела је мађарска новинска агенција МТИ. Републикански сенатор рекао је у уторак да је Мађарска "веома важна земља у којој се лоше ствари догађају". Мекејн је рекао у да је то "нација која је на ивици уступања свог суверенитета неофашистичком диктатору у кревету са Владимиром Путином". Мекејн је, такође, изразио забринутост у вези демократије и владавине права у Мађарској. Републиканац и бивши председнички кандидат рекао је да "демократија без поштовања владавине права, поделе власти, заштите економских, грађанских и верских слобода не само да је неадекватна, већ је и опасна". То носи са собом, упозорио је Мекејн, ерозију слободе, злоупотребу моћи, етничке поделе и економска ограничења, све оно што смо видели у Мађарској од како је Виктор Орбан дошао на власт.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Шешељ открио „посластице“ о Дачићу и његовим људима!
"Од како је премијер Виктор Орбан дошао на власт 2010. године, антидемократске уставне промене се догађају, ограничена је независност мађарских судова, прогањају се невладине организације, процесуира се цивилно друштво, слобода штампе је ограничена и још много тога", рекао је Мекејн. Портпаролка америчког Стејт департмента Мари Харф рекла је на конференцији за новинаре у среду да они не деле "многе ставове" са сенатором Мекејном, укључујући и сенаторову опаску да је Орбан "неофашистички диктатор". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА