Најновије

Протести у Вишеграду због хапшења Срба

ВИШЕГРАД - Неколико стотина грађана Вишеграда окупило се данас на протестном скупу због хапшења десеторице Срба, осумњичен за злочин у Штрпцима.
Милисав Васић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Милисав Васић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Председник Борачке организације Вишеграда Милисав Васић оценио је да се хапсе само Срби, поручујући да Вишеград "није геноцидни град, како га желе приказати у свету". "Зашто хапсе само Србе? Када ће почети хапшења за муслиманску војску, која је починила злочине у Вишеграду у протеклом рату", казао је Васић. Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић рекао је да је у том граду страдало много Срба, а да за то Бошњаци до сада нису одговарали. По његовим речима, жалосно је што само Срби носе кривицу из протеклог рата и позвао власт да реагује на ова хапшења. Протестни скуп је организовала Борачка организација Вишеграда.
Прочитајте још:(ФОТО) Срушен споменик посвећен убијеним Србима
На подручју Вишеграда и Приједора рано јутрос ухапшено је 10 особа осумњичених за ратни злочин почињен на подручју Вишеграда 1993. године. Они су осумњичени да су у Штрпцима из воза, који је возио на релацији Београд-Бар, извели 20 Бошњака, а потом их убили. Хапшења су, по наредби Тужилаштва БиХ, извели припадници Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа) у сарадањи са припадницима Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије и МУП РС. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА