Најновије

Тадић заратио са напредњацима због Русије!

БЕОГРАД - МУП треба да испита бившег председника Србије због енергетског споразума с Русијом, изјавили су јуче функционери СНС-а.
Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Након што је министарка и потпредседница СНС Зорана Михајловић рекла да Бориса Тадића сматра најодговорнијим за тај споразум, реаговали су и напредњаци у парламенту. Шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић позвао је министра полиција Небојшу Стефановића да покрене истрагу о дешавањима из 2008. године. Бабић је, такође, позвао министра енергетике Александра Антића да утврди одговорност српске стране и њених преговарача који су склапали споразум с Москвом, пошто је руска страна одустала од изградње гасовода “Јужни ток”. Борис Тадић јуче није желео да одговори на питање да ли сматра да МУП треба да га испита и да ли би се одазвао евентуалном позиву за саслушање. Ипак, Тадић је на конференцији за новинаре своје Социјалдемократске странке исцрпно говорио и затражио ревизију договора с Москвом. - Био је то добар споразум када је потписиван ако се има у виду преговарачка позиција Србије која је 2008. била јако тешка. Руска страна није дозволила у преговорима да се убаци било каква клаузула којом би се Србија заштитила у случају да не дође до изградње гасовода. Наш нафтни сектор био је пред колапсом и била нам је неопходна инвестиција стратешког партнера “Гаспрома”. Сада после одустајања од “Јужног тока”, Влада би требало да покрене иницијативу за ревизију споразума и да тражи да се надокнади све што је Србија изгубила тиме што он неће проћи преко наше територије - рекао је Тадић.
Прочитајте још:

Ђурић: Не желимо да процес приступања ЕУ има везе са разговорима са Приштином

ЕУ да плати штету Србији због заустављања Јужног тока!

Истовремено, бивши председник је казао да је преговоре о споразуму водила влада Војислава Коштунице, а да га је он потписао. - Споразум са Москвом тада су подржали и Александар Вучић и Томислав Николић. Подржале су га све странке, изузев ЛДП и ЛСВ - подсетио је Тадић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА