Најновије

Хејгел шаље појачања у Авганистан

КАБУЛ - Још 1.000 припадника америчке војске у Авганистану наредне године, надоместиће привремени мањак НАТО снага у тој земљи, изјавио је одлазећи амерички министар одбране Чак Хејгел током данашње ненајављене посете Авганистану.
Чак Хејгел (Фото: defence.gov)

Чак Хејгел (Фото: defence.gov)

Председник Барак Обама је одобрио тај корак упркос ранијем плану да се америчке снаге у Авганистану у 2015. ограниче на само 9.800 људи, преноси АФП. До мањка у снагама НАТО ће доћи јер због продужених избора у Авганистану западне владе нису потписале споразуме са том земљом о свом доприносу мисији након 2014, која је добила назив "Операција одлучна подршка", истакао је Хејгел, додајући да ће се повећани број америчких војника односити само на првих неколико месеци 2015.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Америчка војска у Персијски залив шаље оружје будућности!
Већи број америчких војника не мења ништа у њиховим задужењима - као што је предвиђено, они неће учествовати у борбама већ ће само обучавати и давати подршку авганистанским безбедносним снагама. Одлазећи шеф Пентагона је напоменуо како ће америчке трупе у Авганистану у 2015. имати и "огранчену антитерористичку мисију", усмерену против Ал-Каиде, како би се спречило да за ову организацију Авганистан постане "безбедно уточиште из којег би угрожавала САД" Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА