Најновије

(НЕ)МОГУЋЕ: ЕУ укида санкције против Русије!?

БРИСЕЛ - Европска Унија је ублажила санкције наспрам банкарског сектора Русије, а реч је о дозвољавању да руске банке могу позајмљивати кредите од европских у року од 30 дана. Ова вест је изненадила руску јавност, а информација је званично објављена и потврђена у званичном службеном гласнику Европске Уније.
EU

EU

Дугорочни кредити су могући само ако та средства буду утрошена на одржавање солвентности и ликвидности правних лица регистрованих у ЕУ и оних који су у власништву руских банака више од 50%. Ублажавање санкција наспрам банкарског сектора показује да би ЕУ могла бити на прагу одлуке о заустављању рата санкцијама. У последње време су се дале чути изјаве европских званичника које су биле на одређени начин "проруске" и критички окренуте ка Кијеву, а аналитичари су сложни у томе да ЕУ губи стрпљење због велике економске штете коју наноси сама себи. Немачка канцеларка, Ангела Меркел, оштро се успротивила даљем заоштравању санкција против Русије и позвала партнере у ЕУ да то не чине.
Прочитајте још:Путин: Кратке су им руке да би могли да притискају Русију
Привредници из скоро свих земаља ЕУ апелују на своје националне владе да се прекине са санкцијама против Русије, а и сам Путин је упозорио европске компаније и власти да они који изгубе позиције на руском тржишту губе те позиције заувек. ЕУ је раније била увела санкције против Сбербанке, ВТБ, Газпромбанке, ВЭБ и Роселхозбанке. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА