Најновије

Николић: Апсолутно знам да ће нам Брисел тражити да признамо Косово

БEOГРAД - Aпсолутно знам да ћемо се наћи пред избором: или Kосово или Eвропа и на то морамо да будемо спремни, каже председник Србиjе Tомислав Николић.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

"Брисел ће нас суочити са признавањем Kосова и на то морамо да будемо спремни. O томе што пре треба да постигнемо национални консензус и време jе да о томе разговарам са премиjером Вучићем", рекао jе Николић у интервjуу за Вечерње новости. Oн додаjе да речи комесара EУ Jоханеса Хана, коjи jе о томе говорио, нико из EУ ниjе демантовао, "а то значи и да комесар ниjе говорио само из своjе главе, већ jе очигледно изнео званичан став". Упитан да ли би предводио државу коjа би се одрекла Kосова зарад чланства у EУ, Николић каже да не би учествовао у влади коjа би признала независност Kосова и "коjа би мерила хоћемо ли више евра добити ако га се одрекнемо". На додатно питање сматра ли да би влада у том случаjу пошла за њим, одговара да не сумња да би Влада имала исту позициjу. "Не мора да пође за мном. Пошла би за своjим Уставом, интересима и расположењем грађана Србиjе, чашћу, моралом...Не сумњам да би Влада имала исту позициjу у том случаjу", рекао jе председник Србиjе и додао да међу људима коjи нешто значе у српскоj политици не види ниjедног коjи би се одрекао Kосова и да бисмо се "истовремено одрекли свега онога што нас чини Србима".
Прочитајте још:
 Николић jе такође, упитан зашто jе одлучио да први од званичника о томе проговори, рекао да види да се осим њега на ту тему нико не изjашњава или каже да тог услова нема у преговорима.
"Не треба да забиjамо главу у песак попут ноjа и да не видимо лава коjи нас jеде одозго", закључио jе председник Србиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА