Најновије

Студентски парламент: Kо jе одговоран за блокаду Филозофског?

БEOГРAД - Студентски парламент Филозофског факултета упитао jе данас ко jе одговоран за двомесечну блокаду те институциjе, с обзиром да jе, како тврде, она окончана испуњењем захтева коjи су затражени jош пре месец дана, а за коjи jе Управа говорила да ниjе у складу са законом.
Филозофски.рс

Филозофски.рс

- За таj захтев Управа jе 55 дана тврдила да ниjе у складу са законом, да би на краjу Mинистарство потврдило захтев студената као легалан и остварив, наводи се у саопштењу и додаjе да jе сада питање "зашто су студенти, професори и шира jавност обмањивани од стране Управе и зашто jе допуштено да та обмана траjе два месеца". Позив Управе да се расформира Студентски парламент, сматраjу у тоj организациjи, говори о неспремности Управе да призна одговорност за своjе поступке, али и "покушаj саботаже преговора између студената и чланова Савета". - Tи преговори су били jедан од услова за деблокаду и сваки покушаj њихове саботаже резултираће радикализациjом протеста коjи jе jош у току, иако jе блокада завршена, наводи се у саопштењу. У саопштењу се критикуjе саопштењу Деканског колегиjума факултета од 3. децембра у коjем, тврде у Студентском парламенту, покушаваjу да пренесу одговорност искључиво на студенте и њихов парламент. Kако се тврди, дописи и предлози Студентског парламента су игнорисани и одбиjани без образложења, а на званичан саjт факултета нису могли да остављаjу саопштења.
Прочитајте још:

Просјак нашао торбу са 3.500 евра и вратио је, али прави шок је био поступак власника!

-Декан jе нелегално делегитимисао Парламент у тренутку када jе он jасно ставио до знања да ће се борити за интересе студената и да неће служити као марионета Управе, тврди се у саопштењу. Студентски парламент такође наводи да су његови чланови "и поред свих репресивних мера", покушавали да успоставе комуникациjу са Управом, али безуспешно, те да им jе прећено дисциплинским и прекршаjним приjавама и искључивањем са факултета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА