Најновије

Велика Британија прави војну базу на Блиском истоку

БАХРЕИН - Британија ће, након 40 година, имати сталну базу на блиском истоку - у Бахреину који је 1971. прогласио независност од Британске империје.
Мајкл Фалон (Фото: Јутјуб принтскрин)

Мајкл Фалон (Фото: Јутјуб принтскрин)

Тренутној флоти од 4 "миноловца", очекује се придруживање далеко већих и разорнијих бродова, међу којима ће бити и носач авиона. У ту сврху, и према постигнутом договору о успостављању трајне мисије ратне морнарице Велике Британије у Бахреину, биће изграђена нова војна база. Трошкове изградње ове базе преузеле су власти Бахреина, које ће у овај пројекат "инвестирати" око 15 милиона фунти. Британски министар одбране Мајкл Фалон изјавио је да је Уједињено Краљевство обновило своје дугорочно присуство на Блиском истоку. Према његовим речима, оваквој одлуци допринели су "успон Исламске државе, иранска претња, као и свеприсутна нестабилност овог региона".
Прочитајте још:ПРЕДВИЂАЊА РУСКОГ ВОЈНОГ ЕКСПЕРТА: Када почне рат, са Урала ћемо покренути 10.000 тенкова, избићемо на Балкан, прегазићемо Румунију и Бугарску, изградићемо савез са Србијом и заједно освојити Косово и Црну Гору!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА