Најновије

Антић: Одустајање од Јужног тока није добра вест за Србију

БЕОГРАД - Министар енергетике Александар Антић изјавио је вечерас да вест о одустајању Русије од изградње Јужног тока није добра вест за Србију, истакавши да се чине сви напори да се обезбеде довољне количине енергената за привреду и грађане.
Александар Антић (фото: СПС)

Александар Антић (фото: СПС)

"Ми званичну одлуку од наших руских партнера, компаније која је власник пројекта Јужни ток, нисмо добили. Још разговарамо о нечем што је јавно саопштено од политичких структура, али папиролошки је статус кво", рекао је Антић у емисији "Тешка реч" на тв Пинк. Он је објаснио да сама најава да се Јужни ток доводи у питање није добра вест за Србију, да формалну одлуку још нисмо добили, али и да "када то каже највиши врх Руске федерације, не остаје ниста друго него да схватимо да пројекат иде у ту фазу о којој се говори". На питање да ли постоје минималне шанше да се пројекат ипак реализује, Антић је одговорио да не жели да улази у такве спекулације. "Желим грађанима да кажем да смо у енергетским билансима у овом тренутку потпуно стабилни и да чинимо максималне напоре да обезбедимо све количине енергената које су неопходне грађанима и српској привреди", истакао је министар енергетике. Говорећи о ситуацији која му се догодила у Мајданпеку, када му је леденица пала на главу, а шлем га заштитио, Антић је прокоментарисао да се тада видело у каквим се временским условима тамо ради.
Прочитајте још:Михајловић: Забрана вожње младим возачима по хитном поступкуШта ћемо ако се откаже Јужни ток?
"Остао сам на ногама и остао сам са главом на раменима, али мени је овај снимак важнији да људи виде у каквим условима радници ЕМС и ЕПС раде и у каквим су условима они отклањали последице невремена", рекао је Антић. Морали смо да решимо проблем, али и да сачувамо животе људи који су радили у тешким условима, указао је министар. "Не дај боже да је неко од њих страдао. Данас би имали много тежу полемику од ове коју имамо данас, и сада би директор ЕПС-а и ја били вероватно под ударом јавности", навео је Антић. Министар се још једном захвалио грађанима Мајданпека на огромном стрпљењу које су показали. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА