Најновије

Филипини: Због тајфуна евакуисано 650.000 људи, има и погинулих

МАНИЛА – Најмање две особе су погинуле у тајфуну Хагупит који је погодио Филипине док је више од 650.000 људи евакуисано, саопштили су данас званичници.
Филипини спроводе евакуацију (Фото: oidetam.blogspot.com)

Филипини спроводе евакуацију (Фото: oidetam.blogspot.com)

Тајфун, који је данас ослабио, обарао је електричне стубове и стабла и рушио куће у приобалним филипинским провинцијама, али је централни део Филипина остао поштеђен разарања које је доживео у прошлогодишњој олуји. Налети олујног ветра достизали су брзину од 210 километара на сат, пренео је АФП. Мање поплаве, оштећене сиротињске куће и ишчупани знаци са продавница и лимени кровови представљају уобичајени призор широм тог подручја, након што је Хагупит погодио Источни Самар и друге провинције.
Прочитајте још:Атина у пламену, ухапшено 300 људи!Нигерија: Војска запленила руски авион пун оружја, амбасада без коментара!
После искуства са тајфуном Хајан, који је прошле године однео велики број живота и причинио огромну материјалну штету у централном делу Филипина, више од 650.000 људи је потражило уточиште у око 1.000 прихватилишта и у безбеднијем подручју. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА