Најновије

Нигерија: Војска запленила руски авион пун оружја, амбасада без коментара!

АБУЏА- Нигерија је у суботу запленила руски теретни авион с франкофоном посадом, јер је неовлашћено слетео у град Кано на северу земље. Авион је превозио војну опрему за суседни Чад.
Војска Нигерије (Фото: beegeagle.wordpress.com )

Војска Нигерије (Фото: beegeagle.wordpress.com )

Нигерија је у суботу запленила руски теретни авион с франкофоном посадом, јер је неовлашћено слетео у град Кано на северу земље. Авион је превозио војну опрему за суседни Чад, објавили су безбедносни извори. Портпарол ваздухопловних снага потврдио је да је авион заплењен, али није образложио зашто. Ваздухоплов је летео из Бангуија, главног града Средњоафричке Републике у пријестоницу Чада, Н'Џамену, али је морао хитно да слети у Кано јер је Н'Џаменски аеродром био затворен, рекао је тај извор, преноси "јутарњи.хр". Петоро чланова посаде је у притвору, а инспектори су у авиону нашли два хеликоптера, блиндирани џип и кутије у којима је, верују, војна опрема.
Прочитајте још:Израел бомбардовао Сирију, погођен аеродром у Дамаску!
Руска амбасада у Абуџи није хтела да коментарише догађај. Још није јасно коме је пошиљка била намењена. Чадски борци суделују у сукобу у Средњоафричкој Републици откако су 2013. муслимански побуњеници Селеке заузели град Бангуи. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА