Најновије

Пол Крејг Робертс: Русија да се освести да им Запад није никакав партнер, него непријатељ!

САД - Истакнути амерички аналитичар и политиколог, Пол Крејг Робертс, у својој последњој анализи је поручио руској политичкој елити да се "мане илузија о САД и њеним западним савезницима, већ да буде спремна на дуготрајну одбрану својих интереса".
Пол Крејг Робертс (Фото: mediamax.com)

Пол Крејг Робертс (Фото: mediamax.com)

Робертс пише да је последња Резолуција америчког конгреса под ознаком 758 јасан доказ да амерички естаблишмент себи поставља као стратешки циљ уништење Русије. Наиме, он тврди да ова резолуција, која је скоро једногласно предложена на изгласавање у америчком Конгресу, позива америчког председника на бескомпромисно продужење санкција против Русије, на наоружавање Украјине и учлањење Украјине у НАТО алијансу. Том резолуцијом се Русија дефинише као "сила која је напала и врши агресију према суседним земљама, те да Русија жели политички и економски суседне земље да пороби и потчини својим циљевима". Робертс истиче да су овакве квалификације Русије од стране америчких конгресмена и сенатора врхунски опасне. Један од главних предлагача ове резолуције је Хилари Клинтон, наводи Робертс, а резолуција је подржана са 411 гласова, док је против резолуције било свега 10 конгресмена. Амерички Конгрес демонизује Владимира Путина по истим принципима како је то рађено са Садамом у Ираку, Гадафијем у Либији и другим лидерима који нису пристајали да буду слуге америчке хегемоније, пише Робертс.
Прочитајте још:„Зидојче цајтунг“: Русија губи подршку у Србији
Американци не могу да опросте Путину што им је пореметио планове да бомбардују Иран и Либију, истиче овај амерички политиколог. Циљ овакве кампање против Путина је дестабилизација владајућих структура у Русији и свргавање Путина са власти. Вашингтон ће користити опробана средства, а то су улагање у руске медије, невладине организације, сарадња са олигархијом Русије, а опасност је у томе што многи млади људи у Русији верују да је на Западу слобода и усвајају такве обрасце схватања западне културе, пише Робертс. Према мишљењу Пол Крејг Робертса, руски политички естаблишмент је недовољно свестан намера САД и то показује тиме што се држи одреднице "западни партнери". Са тим мора да се прекине и руски политичари морају да се ману илузија о било каквој могућности партнерске сарадње са Западом, пише Робертс, јер за Русију западне силе нису никакви партнери, него најопаснији непријатељи и Русија мора да буде спремна на дуготрајну одбрану од њих. Порука Вашингтона је јасна, а то је да Русију не виде као суверену и слободну државу, него као свог вазала, пише Робертс. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА