Најновије

Ухапшен босански муслиман због злочина над Србима

САРАЈЕВО - Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Босне и Херцеговине данас су, по наредби Тужилаштва БиХ, у сарајевском насељу Илиџа ухапсили држављанина БиХ Заима Лаличића због сумње да је починио ратни злочин над жртвама српске националности на подручју Храснице током 1992. и 1993. године.
Ухапшен бошњак (Фото: Еuropa.eu)

Ухапшен бошњак (Фото: Еuropa.eu)

Лаличић (1959) је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је у својству припадника Армије РБиХ поступао противно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних особа за време рата, пренела је Фена. Осумњичен је за нечовечно поступање и физичко злостављање више особа српске националности, као и вишеструко силовање и сексуално злостављање једне женске особе српске националности. Жртве су биле незаконито заробљене у једном објекту на подручју сарајевског насеља Храсница.
Прочитајте још:Албанци нам отели 11 милијарди долара имовинеПогледајте шта су о Јужном току разговарали Путин и Николић
Након што припадници СИПА-е предају осумњиченог поступајућем тужиоцу, биће испитан, а затим ће тужилац донети одлуку о покретању предлога за одређивање мере притвора, саопштило је Тужилаштво БиХ. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА