Најновије

"ОСТАЋЕМО ПРИВРЖЕНИ ТОМЕ ДА ВЕРОНАУКА ОСТАНЕ У ШКОЛАМА" Додик: Важна улога СПЦ јер чува идентитет и окупља народ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је улога Српске православне цркве веома важна на овим просторима, јер чува идентитет и окупља народ. Додик је након састанка са Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом рекао да су разговарали о могућностима развијања заједничког програма власти и цркве о изградњи вртића у оквиру православних објеката.

Фото: Јутјуб

"На тај начин би могли да развијамо димензију коју Црква има, а то је образовање у смислу највреднијих националних вредности за српски народ", рекао је Додик новинарима, преноси Срна.

Он је истакао да је веома важно задржати веронауку у школама без обзира на одређене тенденције да се то питање регулише на другачији начин.
"Остаћемо привржени томе да веронаука остане у школама", поручио је Додик.

Он је навео да је са владиком Јефремом разговарао о пројектима који су у току у Бањалучкој епархији, попут Руско-српског храма у Бањалуци чију изградњу помаже Српска.

"Поносан сам на чињеницу да смо протеклих година успели више од 300 православних објеката у овој епархији изградити и обновити. У овом тренутку се гради више од десет цркава", навео је Додик.

Он је истакао да би у августу Бањалучку епархију требало да посети и Његова светост патријарх српски Порфирије и да ће то бити прилика да се поново разговара о овим темама. 

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА