Најновије

"НАТО ПРЕД НЕЗАПАМЋЕНИМ ПОРАЗОМ!" ЕКСКЛУЗИВНО: Хрватска обећала да плати за НДХ терор! (ВИДЕО)

Наша земља је под окупацијом и ми се не противимо томе уопште. Напротив, са прихватањем француско немачког паипра, ми хрлимо ка прихватању најбољих добросуседских односа са другом независном државом, упозорио је новинар Данко Васовић, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор. 

Фото: Јутјуб

Коментаришући суздржансот појединих „приајтељских“ земаља приликом гласања о пријему Косова у Савет Европе, попут Грчке, Словачке и Украјине, казао је да „нажалост, Украјина добро зна како стоје ствари, као што зна и Словачка“. 

- Нема обавештенијег човека од Словака Мирослава Лајчака, који има ту улогу у спровођењу политике ЕУ према Косову. Али заправо, у оној тајној агенди, он је само фронтмен ставке САД како решити проблем Косова, а што је у најдубљој хармонији са плановима НАТО-а – казао је Васовић. 

На питање да ли је Вучићево обавештење председници Грчке у вези „усменог“ споразума из Брисела и Охрида она схватила као одустајање Србија од Косова и Метохије, па да је зато Грчка гласала суздржано на Савету Европе, он је потврдио да је то управо тако. 

Васовић је рекао да је Вучић добио агенду под називом „мир и стабилност“. 

- То је био слоган Ангеле Меркел „штабилитат“, стабилност. Као што је узео од нациста „За нашу децу“. Он је добио агенду шта да уради, њему је речено шта је политички најјача изјава и он је то само узео, украо као Синиша Мали у оном докторату – упоредио је он. 
Како је навео, ми смо „најнестабилнија земља у Европи, која нема своје границе“, а „држава се практично тресе, распада и не постоји“. 

- Кад је Вучић дошао у Тирану, требало је да каже: „Чекајте, овде не видим звездицу поред Косова“. Значи, то га не интересује, то им је поклонио, као и позивни број и Газиводе, и нема ништа против оружаних снага Косова. Он ништа нема против те „државе“, он је то прихватио и слаже се – закључује Васовић. 

Он наводи да је Вучић од нациста, поред слогана, преузео и СА јуришнике. 

- Од нациста је преузео и СА јуришнике, „Штурм абтајлунг“ одреде. Вељко Беливук је имао картицу СНС и по том основу имао све привилегије, и он и његови људи. И они су као прави јуришници излазили из шуме и обезглављивали људе на демонстрацијама ударајући у главу и бацајући на земљу – навео је. 

Он је набројао да је Вучић све предао и сада може да каже „ја сам свој посао завршио“. 

- Али сада ступа на сцену излазна стратегија, тј. „Нећу да будем упамћен у историји свог народа као највећи велеиздајник свих времена, а пошто су много глупи, испашће глупи и сада. И сада ћу опет да кренем на Пинку и Хепију са својом реториком“. И народ више не зна шта да мисли. Јер он је спреман да те сутра изненади са најпатриотскијом причом. Замислите после десет година преговара са њима, он разговара, он преговара, и сада каже, Квинта хоће да нас уништи – приметио је гост канала Прави одговор. 

По њему, најгора ствар коју је Вучић урадио је то што је „оставио Србију на светској сцени без иједног јединог пријатеља и савезника“. Васовић је навео да Вучић уопште није државник, већ да води кафанску политику. 

- Најновија информација је да се у Србији праве спискови људи који воле Русе, спискови за одстрел – казао је. 

Како је нагласио, Вучић нас води у катастрофу, а као несвршени кошаркашки тренер „он је у свој тим узео најгоре играче“. 
Васовић је открио да је Хрватска обећала да ће пре уласка у ЕУ исплатити одштету жртвама НДХ терора, а када је ипак ушла обећала је да ће то учинити након.

- Председница Владе Сррбије Ана Брнавбић је хрватица и баш зато је позивам да поручи Загребу: „Господо, 2009. године вам се журило да уђете у ЕУ, и тада сте обећали јавно на највећој светској сцени, и то је амерички Стејт дипартмент потврдио да ће Хрватска обештетити нехрватске жртве НДХ“ – казао је он. 

Васовић наводи да је разговарао са Едвардом О`Донелом, који је тада био Амбасадор холокауста и геноцида, а који му је потведио да му је Хрватска влада дала „најјаче гаранције“ да ће нехрватски грађани, који су били жртве НДХ терора, бити обештећени. 

- Звао сам чак и Бреда Бела, који је тада водио канцеларију за Хрватску при Стејт Дипартменту, јер имају канцеларију за сваку државу, и ја сам стварно поверовао кад ми је казао: „Хрватска ће сигурно обештетити све жртве НДХ терора. Без тога не може да уђе у ЕУ“. Реалност је да је Хрватска ушла  уЕУ, и да наш председник Вучић пати од амензије и да он и председницва Владе Ана Брнабић ниједном нису подсетили Хрватску на јавно дато обећање – нагласио је Васовић, који је открио и ко добија одштету у случајевима кад су целе породице затрте. 

Он је рекао да је сукоб око полагања цвета на споменик у Јасеновцу у Хрватској лажни сукоб, и да заправо Загребу одговара Вучић.  

Он је казао да је Вучић имао тајне разговоре са тадашњом хрватском председницом Колиндом Грабар којој је обећао да им неће спочитавати НДХ и Јасеновац, о чему је сведочио Колиндин саветник. Детаљније о томе можете видети у емисији. 

Говорећи о рату у Украјини рекао је да ће Русија дефинитивно морати да се оријентише на Азију и на нека друга подручја и у економији, спољној политици итд. 

- И тек сада ће настати мржња и припрема за рат. Тако да је ово само увод у најтежу несрећу какву свет не памти и не зна. Ако Русија победи, биће тешка пилула за НАТО, мораће да кажу: „Све што смо радили 80 година, било је узалуд, Русија је преживала“. Мораће целу идеологију да промене – навео је он. 

Васовић предвиђа да је „НАТО пред незапмаћеним поразом“, али и да се „човечанству спрема страшна несрећа“. Детаљније о свему погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ОСТАЈУ НА КОСМЕТУ: Могућа ескалација

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА