Најновије

САД кренуле да уводе санкције Русији: Прекинута трговинска и војна сарадња са Москвом

ВАШИНГТОН - САД су замрзнуле закључивање било каквих билатералних трговинских и инвестиционих договора са владом Русије, док се не реши конфликт око Украјине.
Илустрација (Фото: Глас Русије)

Илустрација (Фото: Глас Русије)

То стоји у званичном саопштењу Управе трговинског представника САД. Раније је саопштено да су САД због ситуације у Украјини прекинуле и војне контакте са Русијом. Привремено се прекидају све војне вежбе, преговори, посете и конференције, стоји у изјави министарства одбране САД. Председник САД Барак Обама је изјавио да је Русија повредила суверенитет Украјине и упорно позива Владимира Путина да промени курс.

- Дејства Русије у Украјини крше међународно право и суверенитет Украјине. Русија покушава да се супростави току историје. Украјина треба сама да одлучи о својој судбини -изјавио је Обама, говорећи о ситуацији у Украјини.

Председник САД сматра да ће Русија врло скупо платити курс који је изабрала и да је сада најбоље време да Владимир Путин одлучи да ли ће Русија своје интересе остваривати методама дипломатије или помоћу војне силе.

Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА