Најновије

СНС и НДС сагласне о кључним питањима

БEOГРAД - Српска напредна странка и Нова демократска странка постигле су данас сагласност у вези са кључним питањима, а како jе наjавио лидер напредњака Aлександар Вучић, након седнице Главног одбора те странке почетком следеће седмице, биће познати сви детаљи о формирању нове владе.
ФОТО: СНС

ФОТО: СНС

Вучић jе након разговора са председником НДС Борисом Tадићем наjавио да ће разговори, како са том странком, тако и са СПС бити настављени током викенда, а да би потом у понедељак или уторак била одржана седница ГO СНС. - Tоком викенда разговараћемо са представничима НДС, СВM и СПС , а имаћемо и унутарстраначке разговоре, рекао jе Вучић. Будућа влада, поновио jе, функционисаће као озбиљан тим, и додао да ће "политичке партиjе jедном за свагда бити избачене из jавних предузећа и управних одбора". Србиjи jе, нагласио jе, потребна влада коjа ће да ради, буде озбиљна, одговорна, стручна, "а не да се прави по квотама и контингентима". - С тиме се сложио Tадић...Важно jе да смо изразили жељу да заjеднички радимо за добро Србиjе и изборимо за обољи живот грађана Србиjе, поручио jе Вучић.
NDS

Главне теме састанка Вучић-Tадић биле су економиjа и социjална питања, али и како jе истакао Tадић било jе и осврта на неке грешке из протеклог периода. Вуцић jе рекао да се "темељно и опсежно разговарало о ситуациjи у Србиjи" и томе какви су послови пред земљом, какве jе реформе потребно спровести, омогућити фискалну консолидациjу земље и стварање здраве екомониjе. - Потребно jе народу да се каже истина каква jесте, ништа не треба да скривамо, већ да се боримо, да влада треба да буде озиблиљан тим и да сви водимо рацуцна о витланим државним и националним интересима без обзира да ли смо у опозициjи или на власти, казао jе Вучић. Tадић jе указао да jе у Србиjи наступио историjски тренутак када jе нужно да влада и опозициjа сложно раде на решавању друштвених и економских проблема, та да ће се његова странка понашати у складу са тим без обзира да ли ће бити део владаjуће коалициjе или остати у опозициjи. Влада ће, како jе рекао, морати да доноси тешке одлуке, а да то неће моћи да чини ако позициjа приступа демагошки том процесу. Лидер НДС, коjи jе задовољан данашњим разговором, jер су идентификовани кључни проблеми друштва и начини на коjе они мораjу да буду решавани. такође jе рекао и да jе састанак био готово у потпуности фокусиран на економска и егзистенциjална питања, и показао да постоjи наjвиши могући ниво сагласности двеjу странака о тим темама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА