Најновије

ДАЧИЋ: Притискаће нас али ми никада нећемо кварити односе са Русијом!

БЕОГРАД - Председник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да се Србија неће прикључити мерама против Руске Федерације и да неће морати да квари односе са Русијом. Гласање у Парламентарној скупштини Савета Европе, Дачић окарактерисао као "политички егзибиционизам неких политичких странака" из Србије. 
Фото: ЈуТјуб скриншот

Фото: ЈуТјуб скриншот

Вероватно ће нас притискати, али ми нећемо кварити односе са Русијом, рекао је Дачић.
Премијер је истакао да Србија поштује територијални интегритет и суверенитет сваке чланице УН, али с друге стране, како је нагласио, сигурно се неће придружити мерама против Русије.
Дачић је напоменуо да Србија има два принципијелна става која су он и први потпредседник владе Александар Вучић, више пута објашњавали високој представници за спољу политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон. - Ми смо то рекли Кетрин Ештон иако то није хтела ни да нас пита, рекао је Дачић. Он је напоменуо да је Ештонова у разговорима са њима била коректна и рекла да "сви најављују то да ће нас она притискати" у вези са Русијом, али она то ипак није учнила. Дачић је оценио и да је оно што се десило приликом гласања у Парламентарној скупштини Савета Европе "један политички егзибиционизам неких политичких странака које не воде рачуна о већинском расположењу народа у Србији". Он је додао да је битно то да су владајуће странке имале јасан став и гласале против мера према Русији. - Русија никада није била против Србије, никада нам није увела санкције нити друге мере против наше земље и Србија ће сигурно то поштовати и вратити истом мером, нагласио је Дачић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА