Најновије

ТАДИЋ И ЈОВАНОВИЋ: Србија у најбољем случају чланица ЕУ тек 2024. године

БEOГРAД - Лидер Либерално демократске партиjе Чедомир Jовановић изjавио jе данас да jе потребно расписати превремене парламентарне изборе у Србиjи jер jе садашња влада, како наводи, достигла своj максимум.
Тадић и Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Тадић и Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Jовановић jе на заjедничкоj конференциjи за новинаре с председником СДС Борисом Tадићем, рекао да jе Србиjа у вртлогу социjалне, економске и политичке кризе и оценио да у постоjећим односима у друштву Србиjа не може дочекати "ни редован термин за покраjинске и локалне изборе" на пролеће 2016. године. Према његовим речима, влада jе достигла максимум и постала jе "генератор проблема". "Oву земљу воде људи коjи немаjу снагу да ураде на оно што jе потребно урадити, а одговор на то су избори", рекао jе Jовановић коjи тврди да актуелна влада нема капацитет за промене и реформе и да "због своjе неспособности у jавности фабрикуjе бесмислене афере, трага се за неприjатељима и помиње државни удар". Jовановић jе рекао да очекуjе да премиjер Aлександар Вучић по повратку из Kине у први план стави политичке проблеме у држави. Лидер ЛДП jе рекао да политички савез те странке и СДС ради на свом програму и да он ниjе "заверенички блок против Aлександар Вучића", као и да су отворени за друге политичке странке и разговор са грађанима, невладиним организациjама и синдикатима. Tадић jе рекао да jе након наjава о државном удару потребно умирити jавност, наводећи да грађани не могу живети у перманентном страху. Власт, како наводи, одржава атмосферу ванредног стања, "статистичким манипулациjама обмањуjе грађане" и додаjе да jе "пораз владе што jе Србиjа суштински успорена у европским интеграциjама, те да ће у наjбољем случаjу Србиjа ући у EУ 2024. године".
Прочитајте још:БУНДЕСТАГ ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Србији отворена врата за прва два поглављаМихајловић после састанка са Николићем: Нисмо причали о „државном удару“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА