Најновије

Промоција књиге "Окупирана земља"

БЕОГРАД – Књига генерал мајора у пензији Милоша Ђошана „Окупирана земља“ представљена је синоћ у просторијама Удружења Милутин Миланковић у Поп Лукиној улици.
Фото: Правда

Фото: Правда

Према речима Милутина Филиповића, члана Клуба генерала и адмирала, Ђошан своје надахнуће за ову књигу налази у најсветлијим примерима и страницама српске  историје пре свега у косовској легенди и у епу о Карађорђу. - Аутор је многе догађаје који нам се на ширем плану догађају предвидео, а предвидео је на неки начин и ове догађаје у Украјини. Није без разлога своју књигу започео говором и текстом посвећеном човеку из руског места Привољноје који је за разбијање СССР-а добио Нобелову награду – рекао је Филиповић, а овде је очигледно реч о Михаилу Горбачову. Филиповић је нагласио да је широк списак личности око којих се „префињеним, танким нитима плете главна радња књиге“. - Те личности су обични људи домаћи и страни високи функционери, ретко анонимни, а најчешће именовани који љубе и бране своју слободу и они који је другоме узимају или своју продају за шаку пара. Књига говори о поштеним и достаојанственим људима широм Србије и ван ње, али још више говори о претставницима српског народа који су, како аутор каже, школовани у западним земљама и који су у разговору са злочинцима користили удворнички језик, у понизном клечећем ставу - рекао је Филиповић. Аутор Ђошан, који је током агресњије на Србију 1999.године био командант РВ и ПВО Приштинског корпуса рекао је да роман припада жанру трилера. -У окупираној земљи све је на продају - рекао је Ђошан који је резигнирано додао да су они који су се прославили у рату – агресији на Србију данас или у Хагу, односно  затворима где их је на одслужење дугогодишњих казни послао Хашки трибунал  или у пензији.

Додељене медаље и захвалнице Клуба генерала и адмирала

Клуб генерала и адмирала доделио је Спомен медаље српских ратника (са ликом краља Петра Првог Ослободиоца). Постхумно медаља је припала Љубиши Стојимировићу председнику Извршног одбора Клуба генерала и адмирала, који је недавно изненада преминуо. Спомен медаља српских ратника додељена је и ранијем уреднику Правде Звонимиру Пешићу.   Захвалницу Клуба за извештавање о активностима Клуба и посебно о конференцији „Први светски рат 1914-1918“, коју су недавно у Дому војске организовали уз Међународни консултациони комитет, добила је и редакција нашег портала. Извор: Правда / Драган Башовић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА