Најновије

Туск: Цео Балкан у НАТО!

ВАШИНГТОН - Премијер Пољске Доналд Туск каже да би пре или касније цео Балкан требало да буде потпуно укључен у европске и евроатлантске структуре.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Туск се данас у Варшави сусрео са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем. "Пољска високо цени напредак Црне Горе у преговорима са Европском унијом. Црна Гора је пример националног консензуса око евроинтеграције", казао је премијер Туск и нагласио да Подгорица има пуну подршку Варшаве у настојању да дође до пуноправног чланства у Унији. Пољски премијер изјавио је да званична Варшава подржава проширење НАТО-а и на друге земље западног Балкана. "Балкан би пре или касније требало да буде у потпуности интегрисан у европске и евроатлантске структуре", казао је Туск.
Ђукановић и Туск су разговарали о билатералној сарадњи, те похвалили пораст трговинске размене за 20 одсто прошле године, а разговарали су и о Украјини.
Пољски премијер је новинарима саопштио да су ставови Подгорице и Варшаве о решавању кризе у Украјини идентични. Председник Владе Црне Горе допутовао је у Варшаву на годишњу конференцију Европске банке за обнову и развој. Као главна тема скупа о којој ће расправљати преко 2.500 учесника од 14. до 16. маја на Народном стадиону у Варшави најављена је анализа економских промена у Источној и Средњој Европи након пада гвоздене завесе 1989. године. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА