Најновије

ТИРАНСКА ТАЧКА 8. РУШИ ВУЧИЋА: Кандидовао Србију у НАТО и признао „председницу Косова“! (ВИДЕО)

Оно што нико није приметио јесте да у тачки 8. Тиранског споразума Србија постаје НАТО савезник и земља кандидат за НАТО, изјавио је приликом гостовања на популарном Јутјуб каналу Прави одговор, Давор Калајжић, који је дуго радио у администрацији УНМИК-а на Косову и Метохији. 

У емисији је прочитан део члана 8, који каже: „Савезници у НАТО-у и земље кандидати похваљују кораке предузете ка њеном будућем чланству у НАТО-у и подржавају Украјину да постане чланица Алијансе чим то услови безбедности дозволе“, при чему би „савезници у НАТО-у“ биле земље чланице, а „земље кандидати“ су оне које чекају чланство у НАТО. Како се не помињу и неке треће земље, то значи да је Србија, према Вучићевом потпису, кандидат за чланство НАТО. 

- Потписивањем Тиранске декларације Александар Вучић је по ко зна који пут прекршио Устав и законе и ушао на територију самовлашћа и кривично дела, јер овакве уговоре може да потписује само Влада Србије. Он је ничим овлашћен почео да ради послове Владе. То су тешка кривична дела и овај његов потпис би морао бити поништен, и он би морао да сноси кривичну одговорност -нагласио је Калајжић. 

Он је изнео тврдњу да су Вучићеве приче како је утицао да се неке ствари избаце из декларације, заправо бајке, и да је проверио, те утврдио да је текст остао неизмењен. 

- Ту се у Тиранској декларација помиње и Повеља УН и међународно право у разним тачкама и све то у корист Украјине, што је у реду. Ако је међународно право, ми се боримо за то, у реду. А где је да поменеш , ако си измишљао бајке како си ти интервенисао, па су на твоје интервенције избацили ово или оно, што ниси интервенисао, па рекао ово: „Чекајте, не може овако, ако тај принцип важи за Украјину, важи и у случају Косова и Метохије. Ако не важи, онда изволите па га избаците“. Зашто то није интервенисао? – упитао је саговорник Правог одговора.  

Калајжић је навео да је ово по ко зна који пут да Вучић иде у Тирану и да се „бакће тамо са Рамом и осталима у присуству косовских лидера“. 

- Човече, јел ти није један једини пут пало на памет да отвориш тему звану Жута кућа. Шта ми тупиш о Украјини? Отвори тему свих тема – огорчен је он.

Потписивање овог документа заједно са Вјосом Османи, која је наведена као председница Косова, Калајжић је назвао „штеточинском акцијом која је прошла испод радара, неприметно“. 

О детаљима катастрофалног потеза у Тирани, те уклањању „дисклејмера“ са Брњака и многим другим темама детаљније погледајте у овој емисији на каналу Прави одговор:

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА