Најновије

У Крупњу почела обнова кућа

KРУПAЊ - Помоћ коjу су прикупили грађани Новог Сада и новосадске компаниjе у виду хране, воде, ћебади, средстава за хигиjену, сточне хране и механизациjе за рашћишћавање терена, стигла jе данас у Kрупањ.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић рекао jе приликом уручивања помоћи председнику општине Kрупањ Радету Груjићу да jе у тоj општини ситуациjа заиста катастрофална.
"Jедно jе пратити преко медиjа, а нешто сасвим друго видети на лицу места катастрофалне последице коjе jе поплава нанела овоj општини", рекао jе Вучевић.
Oн jе истакао да ће Нови Сад и Новосађани наставити са прикупљањем помоћи и упућивањем угроженим општинама и да то ради свих ових дана уназад, али да ће jош интезивниjе прикупљање помоћи бити у наредном периоду. "Приjатно сам изненађен и обрадовала ме jе чињеница да сам овде у Kрупњу затекао групу од 50 Новосађана коjи су добровољно дошли да помогну мештанима у рашћчишћавању терена", рекао jе Вучевић. Oн jе додао да се у Kрупњу налази и неколико инжењера из Новог Сада, стручних за послове рашчишћавања, а ту су и запослени и механизациjа новосадских jавних предузећа. Председник општине Kрупањ Раде Груjић захвалио се Новосађанима и свим житељима Воjводине на помоћи коjа свакодневно стиже у ту општину.
"Поред материjалне, ова помоћ нам jе битна, jер показуjе да нисмо сами и заборављени, што нам заиста значи у овим тешким тренуцима", рекао jе Груjић Танјугу.
Према његовим речима, у Kрупњу jе синоћ почела изградња прве куће у насељу Добропоток, а општински Штаб за ванредне ситуациjе jуче jе донео одлуку о додељивању локациjа за изградњу кућа. По његовим речима, додељено jе 10 плацева, а тренутно геометри врше премеравање терена. "Процена jе да ће у Kрупњу бити неопходно да се изгради наjмање 200 нових кућа, а плацеви ће бити одређени на различитим локациjама у граду", рекао jе Груjић. Говорећи о изградњи нових кућа, Вучевић jе рекао да jе Градски штаб за ванредне ситауциjе пре два дана одржао састанак са привредницима Новог Сада коjи су изразили жељу да у Kрупњу и другим мањим општинама, као што су Љубовиjа, Баjна Башта и сличне, а коjе су погођене поплавама учествуjу у обнови и изградњи кућа. Tако да ће, према Вучевићевим речима, тек уследити интезивирање помоћи коjу Нови Сад пружа и Kрупњу и другим угроженим општинама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА