Најновије

Поплава није заобишла ни ромско насеље Кожар

 ТРСТЕНИК- Велике штете нанела је поплава селима трстеничке општине, страдала су поља под под пољопривредним културама, пластеници, путеви, мостови али и стамбени објекти и стока. Изливањем Западне Мораве и Љубостињске реке поплављено је и ромско насеље  Кожара.
Фото: Принтскрин

Фото: Принтскрин

Весна Маринковић из овог насеља нам је рекла да је вода улазила и у куће, изливале су се и септичке јаме, ствари у кући су поплављене и после повлачења воде морали су да их изнесу напоље и детаљно оперу. Док је вода била присутна у насељу жене и деца су били смештени у трстеничку халу спортова група мушкараца се одазвала позиву трстеничког Центра за социјални рад и била на бедему, после су рашчишћавали терен у Грабовцу од муља и других наслага. Радили су исто тако на утовару и истовару пристигле хуманитарне помоћи у магацину. Сада рашчишћавају терен у свом насељу, стиже им и помоћ хуманих људи у храни и хигијенским пакетима.

trstenik

  Председник Удружења рома Трстеник и координатор помоћи за роме Александар Митровић, нам је рекао да је за 31 породицу овог насеља стигла нова испорука, недостају кревети, ћебад, одећа за децу јер су то вишечлане породице. Митровић се захвалио свима који су до сада послали хуманитарну помоћ ромима и сви очекују нове испоруке ових дана. Извор: Правда/Драган Ивановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА