Најновије

(ВИДЕО) Проглашена ванредна ситуација у Крагујевцу: Поплављено неколико насеља

KРAГУJEВAЦ - Двочасовно невреме, праћено jаком кишом и ударима ветра и до 60 километара на сат, коjе jе захватило Kрагуjевац, створило jе многе проблеме у граду и приградским насељима.Штаб за ванредне ситуациjе Kрагуjевца прогласио jе ванредну ситуациjу у овом граду, саопштила jе информативна служба градске управе.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Начелник одељења за заштиту од елементарних и других непогода Драгош Радовановић изjавио jе Танјугу да се у насељу Бресница излио Бреснички поток и да jе поплавио jедан броj стамбених обjеката. "Стање jе тешко и у приградским насељима Илићево, Mаршић и Белошевац, где такође има поплављених обjеката", рекао jе Радовановић и додао да су надлежне екипе на терену. У граду су броjне улице преплављене водом, jер улична канализациjа ниjе могла да прими велику количину кише коjа jе пала. "За два сата у граду jе пало 53 литара кише по квадратном метру", изjавио jе Танјугу шеф Mетеоролошке станице Благиша Добросављевић. Радарарски центар Бешњаjа, како jе Танјугу изjавила шеф тог центра Светлана Биљић, за два сата jе испалио 38 противградних ракета. "Било jе и поjаве града величине зрна кукуруза, а коjи jе наjвише падао на потезу Kрагуjевац-Баточина", рекла jе Биљићева. Поплављен део погона "Застава оружjе" Због jаке кише поплављени jе jедан део погона фабрике "Застава оружjе" али ништа ниjе алармантно, изjавио jе вечерас Танјугу Раде Громовић.
"Kако због jаке кише тако и због кишне канализациjе коjа ниjе могла да прими велику количину падавина вода jе продрла у jедан део фабричких погона, али су радници таj проблем успели да санираjу", рекао jе Громовић.Oн jе додао да су радници друге и треће смене послати кући, као и да одређени делови фабрике тренутно немаjу струjу. Невреме у МакедонијиЈако невреме је вечерас погодило и Велес у Македонији, а бујице воде су текле градским улицама. Невреме у Велесу је уследило само дан након поплаве у Скопљу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА