Најновије

Пахор: Одушевљен косовском политиком Србије, забринут због успеха анти-ЕУ странака

БЕОГРАД - Словеначки председник Борут Пахор изразио је данас у Скупштини Србије подршку Србији у решавању последица катастрофалних поплава као и у напредовању на путу ка Европској унији.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Пахор је оценио да су односи две земље пријатељски и да његова данашња посета Београду, као прва посета председника Словеније, представља "симболичну прекретницу у историји односа два народа и две самосталне државе". Он је казао да је Србија постигла завидне резултате у последње време и да је томе "кумовало" искрено настојање да се реше отворена питања са Приштином, али и истакао да сматра да "европска будућност Србије не може и не сме да зависи само од питања уређења односа са Косовом". Пахор је рекао да је проблем Косова "значајно обележио" и односе Србије и Словеније и изнео гаранције да Словенија "никада није потцењивала, нити није разумела осетљивост тог питања". "Знали смо да често ови ставови о том питању нису наилазили на одобравање овде код вас, а све време смо знали да управо од саме Србије највише зависи у ком правцу ће се рашавати ово питање, које није важно само за односе с државама у региону и суседству, већ и за цео регион", рекао је Пахор.
Словеначки председник је изразио "дивљење због политичке мудрости, промишљености, одучности, храбрости и изузетне воље државе (Србије) у решавању тог питања у духу европске политике".
"Словенија отворено и искрено, не само данас пред вама, већ и на разговорима у европском савету и европском парламенту, и у разговорима с лидерима ЕУ, подржава чланство ваше државе у ЕУ", рекао је Пахор. Он је изразио забринутост због успеха странака на европским изборима које се залажу за застој или распад Европске уније. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА