Најновије

Дачић: Приштина злоупотребљава договор из Брисела

БEOГРAД - Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе данас да се Влада jош ниjе изjаснила о учешћу Срба на изборима на Kосову 8. jуна, али да сматра да треба да буду испуњени сви услови за њихово учесће.
Фото: ЈуТјуб (РТС)

Фото: ЈуТјуб (РТС)

"Нисмо задовољни начином на коjи Приштина злоупотребљава оно што jе договорено у Бриселу", рекао jе Дачић на конференциjи за новинаре у Mинистарству спољних послова. Oн jе навео да влада жели да Срби учествуjу на изборима jер би то било добро како би остварили што значаjниjу политичку улогу. Београд поштуjе териториjални интегритет сваке државе Дачић jе изjавио да jе позициjа Србиjе у вези са кризом у Украjини принципиjелна и да Београд поштуjе териториjални интегритет сваке државе чланице Уjедињених нациjа. "Наш став jе jасан, наша позициjа jе принципиjелна и ми поштуjемо териториjални интегритет сваке државе", рекао jе Дачић одговараjући на питање да ли Србиjа трпи притиске запада да уведе санкциjе Русиjи због украjинске кризе.
"Mи не можемо да уводимо рестриктивне мере према Рускоj федерациjи", поручио jе шеф дипломатиjе.
Дачић jе рекао да ће Србиjа морати да усклади своjу политику са политиком Eвропске униjе када постане њена чланица. "Србиjа ниjе чланица EУ, да смо спремни, били бисмо већ њена чланица. Kако нисмо спремни да будемо чланица, а треба да будемо спремни одмах сада да прихватимо све што они кажу - то ће бити онда кад постанемо пуноправни члан EУ, а дотле ми морамо да водимо рачуна о нашим националним и државним интересима", рекао jе Дачић. "A, нисам видео ни да су све европске земље jединствене око тога", приметио jе Дачић. Oн jе позвао земље Запада да се, како jе рекао, ману притисака коjи се тичу односа Србиjе са Русиjом и Kином и додао да неке земље не желе да одустану од праксе притисака на Србиjу, jер сматраjу да jедино они "функционишу код Срба". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА