Најновије

Лукашенко: И Србија заинтересована за Евроазијски савез

МИНСК/БЕОГРАД - Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да Евроазијска економска унија има веома добре перспективе и да су за тај савез који је у формирању заинтересоване многе земље, па и Србија.
Фото: president.gov.by

Фото: president.gov.by

Како је објављено на званичном сајту председника Белорусије, Лукашенко је уочи посете Србији дао интервју дневнику Политика и Радиотелевизији Србије, у којем је говоро о низу тема - од питања одрживог социјалног и економског развоја Белорусије, утицаја глобалне финансијске кризе, односа Белорусије са ЕУ и НАТО, до ситуације у Украјини и перспективе односа Белорусије и Србије. Посебну пажњу Лукашенко је, како се додаје, посветио Евроазијској економској унији Русије, Казахстана и Белорусије рекавши да "треба показати добре економске перспективе и доказати да је то одрживи савез како би се привукле нове чланице".
- Споразум три земље привлачи велику пажњу чак и у фази потписивања. Не говорим о Кини, са којом већ имамо дијалог и сарадњу. Данас су Вијетнам, Индија и друге земље заинтересоване за Унију. Чак је и Србија заинтересована за савез - рекао је Лукашенко изразивши уверење да ће и Украјина сарађивати са Унијом.
Он је оценио да је Евроазијска економска унија нови центар моћи који настаје и који ће вероватно додатно допринети развоју мултиполарног света. Говорећи о критикама Запада на рачун Белорусије, Лукашенко је рекао да оне помажу његовој земљи да "иде даље" и задржи стабилност. - Често истичем да ми је важније да млада мајка касно увече може да изађе у шетњу са својом бебом без страха да ће је неко малтретирати. Желим да породице имају достојан живот и да се рађају деца. Важније ми је то него да идем у ЕУ и да се смешкам - рекао је Лукашенко уочи посете Србији. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА