Најновије

Ђурић: Прети политичка изолација

БЕОГРАД – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са послаником немачког парламента Тостеном Фрајем и том приликом проучио да је неопходна помоћ међународне заједнице како Срби на Косову не би остали у политичкој изолацији.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Састанку у Београду су поред немачког посланика, који је у Бундестагу члан одбора за спољну политику и Европску унију (ЕУ), присуствовали и немачки амбасадор Хајнц Вилхелм и директор београдског представништва Фондације Конрад Аденауер Хенри Бонет.
„За изградњу поверења, од велике је важности адекватна заступљеност и равноправно учешће Срба у политичком животу на Косову и Метохији и у том смислу, у овом тренутку неопходна је помоћ међународне заједнице како Срби не би остали у политичкој изолацији”, рекао је Ђурић на састанку, а саопштено је из његове Канцеларије.
Ђурић је упознао је саговорнике са актуелном ситуацијом и наредним корацима у имплементацији Бриселског споразума и подсетио да је Влада Србије подстакла Србе да изађу на ванредне парламентарне изборе на Косову, „упркос мерама ЦИК којима су вишеструко умањена права српског народа и осталих неалбанаца”. Како је саопштено, Фрај је оценио да је дијалог са Приштином „пун изазова, али вредан труда”, јер је суштинска тема поглавља 35 у преговарачком процесу са ЕУ. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА