Најновије

Обележавање Дана сећања на Јадовно

БЕОГРАД - У суботу, 21. јуна 2014, над Шарановом јамом на Велебиту, са почетком у 10 часова, Његово Преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим, служиће свету архијерејску Литургију, а након тога биће служен парастос Јадовничким жртвама уз Часни Крст на самом мјесту логора Јадовно. Исти дан предвиђен је обилазак Меморијалног центра Никола Тесла у Смиљану, као и предавање „Моје Јадовно“ које ће бити одржано у Плашком у вечерњим часовима.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Молитвено Сабрање ће се завршити светом архијерејском Литургијом у недељу, 22. јуна 2014. у Храму Ваведења Пресвете Богородице у Плашком.
Од 2010. године на Јадовно долазе потомци и поштоваоци преко 40.000 жртава страдалих од злочиначког режима Независне Државе Хрватске од априла до августа 1941.
Удружење Јадовно 1941. својим активностима, залагањем за обнову споменика жртвама, изложбом „Моје Јадовно“, предавањима, публикацијама и низом других пројеката, настоји отргнути од заборава систем логора смрти Госпић-Јадовно-Паг и страшну судбину невиних Срба, Јевреја као и свих жртава које су из политичких и идеолошких разлога обезвријеђиване и деценијама изостављане из научне, историјске и културне јавности. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА