Најновије

Порошенко договорио мировни предлог са Бајденом

КИЈЕВ - Порошенко не искључује могућност организовања округлог стола у Доњецку на коме би учествовале различите стране у сукобу које подржавају његов мировни план.
Петар Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Петар Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Нису нам потребни преговори ради преговора. Наш мировни план треба да постане основа за даљу деескалацију сукоба, рекао је украјински председник Петро Порошенко, а пренела је руска новинска агенција Итар-Тасс. Терористи морају да положе оружје, рекао је Порошенко на састанку са Сергејем Тарутом кога је Кијев поставио за гувернера региона Доњецк. Порошенко је о свом мировном плану телефоном разговарао са америчким потпредседником Џозефом Бајденом. Бајден је истакао спремност да настави да подржава украјинске кораке за осигурање територијалног интегритета и заједничке напоре за решење ситауције у источној Украјини, наведено је у саопштењу.
Порошенко је рекао Бајдену да остаје при својој понуди да сви побуњеници који положе оружје буду амнестирани или да им буде омогућен повратак у Русију.
Бајден је рекао Порошенку да САД поздрављају мировни план који је он представио у суботу приликом своје инаугурације у Кијеву. Амерички потпредседник је такође рекао да Москва мора да призна Порошенка као легитимног председника Украјине, да престане с пружањем подршке проруским сепаратистима и да спречи пренос оружја преко руско-украјинске границе. Извор: Танјуг / Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА