Најновије

СНС: Корупционаши из ДС-а да одговоре где је 200 милиона евра!

НOВИ СAД – Градски одбор Српске напредне странке (СНС) у Новом Саду саопштио jе данас да Демократска странка (ДС), предвођена њеним председником Боjаном Паjтићем, настављаjу да узурпираjу власт у покраjини упркос томе што су, како наводе напредњаци, изгубили подршку коалиционих партнера и што су на републичким изборима jедва прешли цензус.
Фото: СНС

Фото: СНС

У саопштењу поводом изjаве председника Покраjинског одбора ДС Mирослава Васина у Будимпешти о реконструкциjи Покраjинске владе, новосадски напредњаци оцењуjу да jе челник воjвођанских демократа поручио Воjвођанима да jе потребно да се “од грађана отуђена и неодговорна Паjтићева влада реконструише тако да се ништа не промени – да остане jош истиjа”.
Васин захтева, како се додаjе у саопштењу, да демократе наставе да у Воjводини врше апсолутну власт, упркос томе што су “због тешких корупционашких афера изгубили подршку коалиционих партнера, након што су им леђа окренули воjвођански бирачи”.
Васин у Воjводини не види ни jедан проблем изузев тога што, како jе рекао, СНС већ две године “бескрупулозно напада Владу Воjводине”, наводи новосадски одбор СНС и додаjе да за шефа покраjинског одбора ДС “ниjе бескрупулозно то што Паjтић (Драгослав) Петровић и он настављаjу да апсолутно узурпираjу власт у Воjводини, упркос протесту 30.000 људи испред Бановине, упркос локалним изборима на коjима су потучени до ногу, упркос општим изборима на коjима су jедва прешли цензус”.
“За њега ниjе бескрупулозно то што се не зна у чиjим jе џеповима наjмање 200 милиона евра из Развоjне банке Воjводине, десетине милиона евра из фонда за капитална улагања Воjводине...”, истичу новосадски напредњаци и поново траже да Васин обjасни где jе и како потрошен буџетски новац преко покраjинског фонда за субвенционисање нових технологиjа.
Васин jе претходног дана у Будимпешти, на представљању туристичких потенциjала Палића, рекао новинарима да jе ДС сагласна са реконструкциjом покраjинске владе и њеним “прилагођавањем новим околностима”, а jедна од тих нових околности jе, према његовом мишљењу, постоjање Нове демократске странке (НДС), коjа треба да буде део владаjуће коалициjе у покраjини. Васин сматра да jе наjбољи модел за реконструкциjу Покраjинске владе коалициjа странака коjе су идеолошки блиске - Лиге социjалдемократа Воjводине, Савеза воjвођанских Mађара, НДС и ДС.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА