Најновије

Асанж: Обама, пази како ће те памтити!

ЛОНДОН – Две године пошто је нашао уточиште у амбасади Еквадора у Лондону, оснивач Викиликса Џулијан Асанж обратио се данас јавности и том приликом поручио Бараку Обами да би требало да размисли о својој заоставштини јер у противном ризикује да буде упамћен као председник САД који је највише гушио новинарство.
Џулијен Асанж (Фото: ЈуТјуб)

Џулијен Асанж (Фото: ЈуТјуб)

Асанж је, у телефонском разговору са новинарима, позвао и америчког државног тужиоаца Ерика Холдера да одбаци оптужбе против Викиликса или да поднесе оставку. Како је пренела Раша тудеј, Асанж је најавио да ће ускоро Викиликс објавити нова документа из 50 земаља, али није прецизирао која.
Асанж је рекао да „одржава близак контакт” са тимом одбране бившег службеника америчке Националне агенције за безбедност Едварда Сноудена. Он, међутим, није желео да „због безбедносне ситуације” каже да ли је у контакту и са самим Сноуденом, који је нашао уточиште у Русији.
У разговору са новинарима Асанж се дотакао и Светског купа у Бразилу. Рекао је да није у прилици да гледа утакмице због лошег сигнала који је, како је казао, такав из безбедносних разлога. „Наравно, Еквадор без сумње заслужује да буде победник Светског првенства”, казао је Асанж, али и додао да ће Бразил највероватније тријумфовати. Еквадорски амбасадор Хуан Фалкони Пуиг је недавно изјавио да Асанж може остати у амбасади колико год жели. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА