Најновије

Пастор: Претње празним пиштољем!

НОВИ САД - Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је данас да не очекује да се на сутрашњем заседању покрајинског парламента деси било какво изненађење у смислу промене покрајинске власти и оценио да се у причи око наводне промене власти у Војводини заправо "тресла гора, а родио се миш".
Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

- Што се тиче неких изненађујућих момената, ја их не очекујем и мислим да се сутра ништа бомбастично неће десити. Ствари углавном иду у правцу да се на крају може констатовати да се тресла гора, родио се миш - рекао је Пастор за агенцију Бета. Он је оценио да од велике најављене помпезне реконструкције покрајинске владе на крају ништа неће бити, сем што ће се "трговати са једним или са два секретаријата на нивоу покрајинске владе, као што се и дало очекивати". Према његовим речима, ни на седници Скупштине Војводине која је најављена за почетак јула месеца неће бити изненађења, већ ће тада на дневни ред доћи поменута" трговина" око неколико покрајинских секретаријата.
- Међутим, с тим се неће ништа битно променити у покрајинској власти, то су претње празним пиштољем - оценио је Иштван Пастор.
На питање да ли је Савез војвођанских Мађара, партија чији је он председник, формирала тим за преговоре са коалиционим партнерима, као што су то учинили Демократска странка и Лига социјалдемократа Војводине, Пастор је одговорио одречно.
- Као што би Черчил рекао: ако хоћеш да се нешто не реши, онда формирај комисију - навео је Пастор.
На дневном реду седнице Скупштине Војводине сутра је ребаланс покрајинског буџета, као и извештаји о раду Покрајинског омбудсмана, Гаранцијског фонда, Завода за урбанизам, Туристичке организације, Педагошког завода, Фонда за пружање помоћи избеглицама, Фонда за подршку инвестиција, Покрајинског завода за спорт, Фонда "Европски послови". Иштван Пастор је још рекао да на сутрашњој седници очекује дугачку скупштинску расправу, пре свега због тога што има довољно сложених тема и различитих извештаја који заслужују такву расправу, као и због опште политицкце климе која је доста оптерећена "квазиполитичким превирањима" на нивоу покрајинске владе. - То ће сигурно утицати на ратоборност говорника и на тон њиховог говора. Надам се да ћемо успети окончати све теме - рекао је Пастор. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА