Најновије

НЕМАЧКИ "ЛЕОПАРДИ" СТРАДАЈУ РЕДОМ: Нови плен руских ловаца

Руски противтенковски системи „Корнет“ са двоструком бојевом главом постали су „убице“ украјинских „Леопарда“ у зони специјалне операције, пише колумниста УнХерда Едвард Лутвак.

Леопарди су лако постали плен руских разарача тенкова наоружаних ракетама Корнет. Много је једноставнији, свестранији и јефтинији од америчког Јавелина. Корнет је веома ефикасан са својом двоструком бојевом главом која може да пробије реактивни оклоп.

Када је почела распрострањена офанзива Украјине, руски Корнет је то показао уништавањем неколико Леопарда драгоцених за Украјинце, приметио је колумниста.

На исход контраофанзиве Оружаних снага Украјине утицала је моћна серија одбрамбених утврђења коју су изградили руски инжењери дуж целе линије фронта од хиљаду километара, подсетио је Лутвак.


Посматрајући украјинско напредовање у реалном времену, Руси су могли да пошаљу једнаку, ако не и већу, силу да их пресретну. Чак и када је број супротстављених страна био једнак, Оружане снаге Русије су стекле значајну предност због чињенице да су биле заштићене минским пољима, рововима и дуготрајним одбрамбеним структурама, наводи се у чланку.


Контраофанзива Оружаних снага Украјине на јужном Доњецком, Артемовском и пре свега Запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је бацио у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане западном опремом.

Како је Владимир Путин изјавио 21. јула, украјинске трупе немају резултата, а западни кустоси су очигледно разочарани током „контранапада“.

Према његовим речима, Кијеву не помажу ни убризгани колосални ресурси, ни снабдевање оружјем, тенкови, артиљерија, оклопна возила, ракете, нити слање хиљада плаћеника и саветника.

КАКАВ ПОДВИГ РУСКОГ ПИЛОТА - Шок на фронту (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА