Најновије

ПОДСЕЋАМО: Како је Тони Блер добио орден од Хашима Тачија!?

СВЕТ - Бивши британски премијер, Тони Блер, 2010. године је путовао на Косово и Метохију, али не као туриста, већ са циљем да прими "Златну медаљу слободе" од Хашима Тачија за своје заслуге у рату за "ослобођење Косова". Како пише британски Дејли Мејл, Хашим Тачи је веома често похвално истицао Тонија Блера као једног од најзаслужнијих за ослобођење Косова од српске владавине 1999. године.
Велики пријатељи (Фото: Keystone-ZUMA)

Велики пријатељи (Фото: Keystone-ZUMA)

Блер има многе бизарне пријатеље, али пријатељство са Хашимом Тачијем, трговцем људским органима, представља врхунац, наводи Дејли Мејл. Овај британски лист наводи извештај Савета Европе у којем су објашњена деловања Хашима Тачија на Косову и где је он раскринкан као неко ко је "на насилне начине управљао трговином хероином на Косову у последњој деценији", те као неко ко је "умешан у трговину људским бубрезима и другим органима на црном тржишту".
Дејли Мејл описује Тачија као водећег тешког криминалца који се налази на челу "нефункционалне и корумпране државе успостављене од стране Запада", те поставља питање шта бивши британски премијер може радити са таквим човеком.
Лист наводи да је на Србију бачено преко 250 хиљада бомби и да је убијено преко 1500 невиних људи, те да је то био "први велики рат Тонија Блера" који је уједно прокрчио пут за каснију инвазију Запада на Ирак и удар на Садама Хусеина. Тони Блер је био онај који је убедио Бил Клинтона да треба уништити Србију, пише Дејли Мејл. И Тони Блер и Бил Клинтон су игнорисали масакре и злочине које је починио Хашим Тачи са својим ОВК јединицама на Косову и Метохији. Овај лист подсећа и на извештај Уједињених Нација који показује да је пред бомбардовање етнички очишћено преко 90 српских села. Тони Блер је игнорисао међународно право и чињеницу да је Косово део Србије, наводи Дејли Мејл. Успех његове агресије на Србију му је омогућио позицију у светској политици и улогу светског полицајца број 2, раме уз раме са САД, пише Дејли Мејл.
Хашим Тачи је објавио текст у Гардијану у којем хвали Тонија Блера што је "међународној заједници објаснио да ОВК нису никаква злочиначка организација".
Колико је исправна политика Тонија Блера најбоље показује чињеница што је добио "Златну медаљу слободе" од чудовишта које је трговало људским органима, закључује Дејли Мејл. Од последица НАТО бомбардовања, према проценама више независних комисија, сваке године у Србији умре неколико десетина хиљада људи - процене варирају од најмањих 10 хиљада до чак 80 хиљада људи. НАТО алијанса је у току бомбардовања Србије 1999. године извршила геноцид над Србијом бацајући строго забрањене уранијумске и плутонијумске бомбе. Ове уранијумске и плутонијумске бомбе за резултат имају чињеницу да је у последњих 15 година у Србији страдало, ако гледамо процене о жртвама од стране поменутих независних комисија, минимално 150 хиљада људи до максималних милион и двесто хиљада људи. Намеће се закључак да би могли мирне главе да рачунамо да је од последица ових злокобних бомби у последњих деценију и по страдало минимум пола милиона људи. За такав учинак је Тони Блер награђен од Хашима Тачија "Златном медаљом слободе". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА